Meedoen met een DoeGewoonWatt zonnedak? Meld je nu aan!

Doe Gewoon Watt bereidt momenteel de plaatsing voor van zonnepanelen op een drietal daken in de gemeente, en is in gesprek met meer dakeigenaren, zowel overheid als bedrijfsleven. Ons eerste project realiseren we op het dak van het CIVON Innovatiecentrum, op het DRU-terrein in Ulft. Hierop komt een installatie van circa 170 zonnepanelen. We wekken op deze manier duurzame elektriciteit op, en realiseren een mooie opbrengst op de inleg.

U kunt meeprofiteren van dit project door lid te worden van de coöperatie, en één of meer certificaten aan te schaffen. Een certificaat kost € 200,- en levert 15 jaar lang naar verwachting zo’n €20,- per jaar op. Voor een certificaat ontvangt u een uitkeringsrecht. Bij dit project heeft u via het uitkeringsrecht recht op een vergoeding van €0,10 voor elke via de SCE-regeling gesubsidieerde kWh, naar verhouding van uw inleg. Daar komen de opbrengsten uit de verkoop van de stroom nog bij. Na 15 jaar hebben uw uitkeringsrechten per certificaat naar verwachting ongeveer €300,- opgeleverd.

Dit project maakt gebruik van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE-regeling) van de provincie Gelderland. De subsidieregeling heet ook wel postcoderoosregeling, omdat alleen deelnemers die wonen (of een bedrijf hebben) in aanliggende postcodegebieden mogen meedoen.

In het CIVON-zonnedak gaat het om de volgende postcodes: 7061, 7064, 7071, 7075, 7076, 7081 en 7083. Aanmelden kan vrijblijvend via het onderstaande formulier. We zien uw aanmelding graag tegemoet! Ook met afname van één deelnemersbewijs helpt u ons flink op weg, dus doe vooral mee!

Aanmeldformulier

Wij hebben voor dit project op dit moment de volgende verwachtingen:

– Er zijn ongeveer 300 certificaten beschikbaar van €200 euro per stuk.
– Een deelnemersbewijs levert 15 jaar lang een vergoeding van ongeveer €20 per jaar op.
– In 15 jaar levert een deelnemersbewijs naar verwachting €300 op (€100 bovenop de inleg).
– Wij verwachten het project in de loop van 2024 te kunnen realiseren.

Om een subsidieaanvraag bij de provincie Gelderland in te kunnen dienen moeten minimaal 50 deelnemers aangeven dat ze aan het project zouden willen deelnemen. Daarom vragen wij u om via bovenstaand aanmeldformulier uw (intentie voor) deelname aan ons door te
geven. Hoe eerder u zich aanmeldt, hoe groter de kans dat u aan dit mooie project kunt meedoen! Heeft u vragen over dit project of uw deelname? Neem dan contact (cooperatie@doegewoonwatt.nl) met ons op.

Vul hier je gegevens in: