Het laatste nieuws

Professor Watt vraagt kinderen om hulp

Professor Watt

Basisscholen in de gemeente Oude IJsselstreek kunnen binnenkort bezoek verwachten van Professor Watt. Deze energieprofessor is gestrikt door het Burgerinitiatief Energie Oude IJsselstreek. Het burgerinitiatief is tevens de organisator van het Energie Festival dat op 4 februari plaatsvindt op het DRU Industriepark in Ulft.

“De energietransitie vraagt om knappe koppen, zoals professor Watt’’, vertelt Martijn Bruines van het burgerinitiatief. “Maar hoe slim professor Watt ook is, hij kan niet zonder de vindingrijkheid van kinderen. Daarom bezoekt de professor binnenkort verschillende basisscholen in de gemeente Oude IJsselstreek. Hij zal de kinderen iets vertellen over energie en daagt ze uit om met gave ideeën te komen waarmee we energie kunnen besparen of opwekken.’’

Prijzen voor de beste ideeën van kinderen om energie te besparen of op te wekken

Bruines vervolgt: “Als burgerinitiatief vinden we het belangrijk om juist kinderen te betrekken bij de energietransitie. De “eenvoud” waarmee kinderen naar complexe problemen kunnen kijken, biedt soms verrassende invalshoeken. Daarnaast is de energietransitie natuurlijk een vraagstuk die vooral ook impact heeft op hún toekomst.”

Tijdens zijn bezoek aan de basisscholen vraagt professor Watt de kinderen om hun ideeën te knutselen of tekenen. Bruines: “Tijdens het Energie Festival, maakt de professor bekend wie het beste idee heeft. Hij heeft een eerste, tweede en derde prijs voor iedere groepscategorie, dat wil zeggen: groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8.”

Meld uw basisschool aan voor een bezoek van professor Watt

Basisscholen die het bezoek van professor Watt nog niet hebben ingepland kunnen een e-mail sturen naar info@burgerinitiatief-eoij.nl. Het burgerinitiatief neemt dan contact op om een dag en tijdstip te plannen waarop deze enthousiaste energieprofessor langskomt.

Meer nieuws:

Vul hier je gegevens in: