Het laatste nieuws

Innovatief zonnedakproject gelanceerd op CIVON-dak

In een baanbrekend initiatief voor groene energie heeft de Energiecoöperatie Oude IJsselstreek ‘Doe Gewoon Watt’ aangekondigd dat ze zonnepanelen gaan plaatsen op het dak van het CIVON, gelegen op het historische DRU-terrein in Ulft. Dit project, gericht op inwoners van de postcodegebieden 7061, 7064, 7071, 7075, 7076, 7081 en 7083, biedt een unieke kans voor degenen die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen of die verder willen bijdragen aan duurzame energie-initiatieven.

Het project heeft als doel om samen met lokale inwoners groene stroom op te wekken, waarbij de opbrengsten eerlijk worden verdeeld. Dit initiatief is niet alleen financieel aantrekkelijk, maar het draagt ook bij aan de verduurzaming van de gemeente. Zelfs voor degenen die al zonnepanelen hebben of eerder hebben geïnvesteerd in soortgelijke projecten, biedt dit een aantrekkelijke kans om verder bij te dragen aan duurzame energie.

Het zonnedak, dat gepland staat voor realisatie in 2024, zal ongeveer 170 zonnepanelen omvatten, die samen ruim 67.000 kWh elektriciteit per jaar zullen opwekken. Deelnemers kunnen investeren in het project door certificaten te kopen voor €200,- per stuk. Elk certificaat levert naar verwachting minimaal zo’n €20,- per jaar op, over een periode van 15 jaar. Daarnaast kan een deel van de winst van de coöperatie worden besteed aan duurzame goede doelen binnen de gemeente.

Voor meer informatie over het project en inschrijvingsdetails, bezoek www.doegewoonwatt.nl of stuur een e-mail naar info@doegewoonwatt.nl.

Meer nieuws:

Vul hier je gegevens in: